Insight | Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi

Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi
nöjd kund
Produktnytt

Årsredovisning + Revisionsberättelse digitalt

Publicerat: 
2019-05-28

Från och med version 2019.3 av Bokslut kan du skicka in årsredovisningen samt en omodifierad revisionsberättelse digitalt till Bolagsverket. 

Sedan januari har kunder som använder Bokslut haft möjligheten att lämna in årsredovisning digitalt för aktiebolag som följer K2 utan revisor. Men i och med version 2019.3 finns även möjlighet att lämna in årsredovisning och omodifierad revisionsberättelse. Genom denna uppdatering kan ytterligare aktiebolag lämna sin årsredovisning digitalt.  

Vad gäller möjligheten att lämna in digitalt från Capego så pågår arbetet med den lösningen där vi även siktar på att lansera möjligheten att lämna in enligt K3-regelverket.  

 

Många fördelar med digital inlämning av årsredovisningen

Det blir ett mycket effektivare flöde då du klart och tydligt har koll på hela processen vid inlämnandet och inte behöver vara orolig att posten inte kommer fram. 

Processen för underskrifter blir också effektivare, där styrelsen finns utspridd på olika orter eller länder. En digitalt signerat årsredovisning inlämnad via tjänsten är det samma som tidigare års underskrivna papper. 

Som redovisningskonsult kan du nu styra flödet och arbetsprocessen, och behöver inte räkna in mötesdagar för signering. 

Den som skickar in årsredovisningen får en kvittens direkt i Bolagsverkets e-tjänst om att de har tagit emot den. Om årsredovisningen är fullständig registrerar Bolagsverket den direkt.

En extra bonus är att nu kan du jobba ända fram till bolagsverkets deadline och behöver inte kalkylera med postgången. 

 

En tydlig manual hittar du på våra supportsidor >>

Se Bolagsverkets film om digital inlämning av årsredovisning för aktiebolag som följer K2 >>

Kort om XBRL

XBRL (Extensive Business Reporting Language) är en internationell standard för lagring, överföring och presentation av finansiell information oberoende av datorsystem. Wolters Kluwer är aktivt inom XBLR Sweden, en förening som stödjer utvecklingen av svenska XBRL-baserade taxonomier samt främjar implementeringen av XBRL i Sverige.