Insight | Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi

Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi
XBRL Digital inlämning av årsredovisning i Bokslut från Wolters Kluwer
Produktnytt

Nu kan du lämna in årsredovisningen digitalt

Publicerat: 
2019-02-11
Text: 
Kristina Dalberg, produktchef

Från och med version 2019.2 av Bokslut kan du skicka in årsredovisningen digitalt till Bolagsverket.

Till en början är det endast möjligt att lämna årsredovisning digitalt för aktiebolag som följer K2 utan revisor, men under våren utökar vi funktionaliteten med revisionsberättelse och på sikt kommer även K3 för digital inlämning. 

Processen för att kunna lämna in årsredovisningen från programmet är enkel och tydlig. Vi har valt att behålla vår uppskattade och effektiva modell för att göra årsredovisningen direkt i programmet. Som användare kommer du därför inte att märka någon skillnad i arbetsgången om du ska lämna in årsredovisningen digitalt eller på den traditionella vägen via posten.

 

Många fördelar med digital inlämning av årsredovisningen

Det blir ett mycket effektivare flöde då du klart och tydligt har koll på hela processen vid inlämnandet och inte behöver vara orolig att posten inte kommer fram. 

Processen för underskrifter blir också effektivare, där styrelsen finns utspridd på olika orter eller länder. En digitalt signerat årsredovisning inlämnad via tjänsten är det samma som tidigare års underskrivna papper. 

Som redovisningskonsult kan du nu styra flödet och arbetsprocessen, och behöver inte räkna in mötesdagar för signering. 

Den som skickar in årsredovisningen får en kvittens direkt i Bolagsverkets e-tjänst om att de har tagit emot den. Om årsredovisningen är fullständig registrerar Bolagsverket den direkt.

En extra bonus är att nu kan du jobba ända fram till bolagsverkets deadline och behöver inte kalkylera med postgången. 

 

En tydlig manual hittar du på våra supportsidor >>

Se Bolagsverkets film om digital inlämning av årsredovisning för aktiebolag som följer K2 >>
 

Kort om XBRL

XBRL (Extensive Business Reporting Language) är en internationell standard för lagring, överföring och presentation av finansiell information oberoende av datorsystem. Wolters Kluwer är aktivt inom XBLR Sweden, en förening som stödjer utvecklingen av svenska XBRL-baserade taxonomier samt främjar implementeringen av XBRL i Sverige.