Insight | Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi

Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi
Skattedagar 2020-2021
Utbildning

Skattedagar - något att se fram emot!

Publicerat: 
2020-05-13
Text: 
Irini Kallides, skattejurist

Ingen av oss vet hur det här året kommer att fortsätta och hur det nya decenniet kommer att utveckla sig. Många av oss har blivit mer eller mindre omskakade och nya förhållningssätt etablerar sig. Vi får hoppas att det som är positivt i det här skeendet kan få fortsätta spira och att det där andra snart kan förändras till det bättre.

En sak som är bra i oroliga tider sägs vara att hålla fast vid rutiner. Så även om mycket är upp-och-ner jobbar vi på Wolter Kluwer på i mångt och mycket som tidigare, förutom att i princip allt just nu sker digitalt.

Således är vi även i full fart med höstens och vinterns skattedagar. Rutten är spikad och alla konferenshotell är bokade. Eftersom vi inte vet i vilken utsträckning fysiska skattedagar kommer att vara möjliga har vi bokat in fler tillfällen med streamade dagar, två i december och två i januari. En del av er vill ju gärna gå en skattedag före årsskiftet för att ha utrymme att agera innan årets slut medan andra hellre går när alla beslut för året är fattade och klara.
 

Fysisk eller streamad dag?

Våra säljare börjar nu ta kontakt med er och bokningar har redan börjat droppa in. Bokar ni en fysisk skattedag och sen vill byta till en streamad är det naturligtvis inga problem.

Vi har även sedan tidigare generösa avbokningsregler som innebär att du kan boka av fram till två veckor före den aktuella dagen.

 

Påverka innehållet på skattedagen!

Vi sätter det slutliga innehållet i så nära anslutning till skattedagarna som möjligt. Det är för att skattedagen ska vara så uppdaterad och intressant som möjligt.

Vi vill också ge dig en möjlighet att påverka innehållet. Har du en fråga som du vill att vi lyfter på skattedagen, skicka den till oss i förväg. Skickar du den före oktober kanske den kommer med i materialet. Kontakta oss irini.kallides [at] wolterskluwer.se (HÄR )och dela med dig av dina förväntningar på skattedagen! 
 

Kända och nya ansikten

Under större delen av året arbetar vi på hemmaplan, men under några veckor före och efter jul är vi ute och möter er. Och vi möter idel nöjda deltagare, många som är återkommande besökare och nya positivt överraskade kunder som undrar ”Varför har jag inte provat det här tidigare?”

Du som ännu inte har varit på någon av våra skattedagar - jag hoppas att du provar oss i år! Vår ambition är att informera och inspirera dig och se till att du är uppdaterad och trygg i ditt arbete, oavsett om du arbetar på en byrå eller på ett företag. Vi försöker sätta kött på benen till nyheterna och vi anstränger oss för att förmedla dem på ett pedagogiskt sätt. Du får våra analyser och kommentarer kring det senaste årets utveckling på skatteområdet och tips på hur du kan använda kunskaperna i din vardag.
 

Ställ frågor till oss!

En skattedag är bäst när vi har en bra dialog under dagen. Det innebär att vi gärna vill att du ställer dina frågor till oss, antingen under själva föreläsningen eller om det är mer detaljerade frågor som inte har ett allmänt intresse direkt till oss i pauserna. Kan vi inte svara där och då återkommer vi till dig.

Är du med på en live-streamad dag kan du ställa dina frågor i en chatt under hela dagen, vi har två föreläsare på scen och två kollegor som svarar på dina frågor under dagen.
 

Dokumentationen

Du får med dig bilderna i tryck på plats och en gedigen textdokumentation och tabeller digitalt som du får tillgång till en vecka före skattedagen. Materialet är sökbart och du kan göra dina egna markeringar i dokumentationen. Vid slutet av säsongen får du dessutom en uppdatering av allt material digitalt.
 

Vi anpassar oss till dig

Är ni flera personer från samma företag eller från samma nätverk som vill gå på skattedag? Är ni mer intresserade av specifika ämnen och ointresserade av andra? Vill ni kombinera er konferens med en skatteföreläsning?

Förutom de ordinarie öppna Skattedagarna erbjuder vi även företagsspecifika alternativ för byråer, företag och nätverk. Det kan antingen vara en ”Hemma-hos-Skattedag” som innehållsmässigt är som de ordinarie kurserna men som sker på plats hos er. Eller så kan det vara en Skattedag som är anpassad efter era önskemål och behov.
 

Med förhoppningen att vi ses på en skattedag – på ett eller annat sätt - önskar Irini Kallides och kollegorna Cecilia Thore, Jan-Erik Persson och Alexandra Wallerius

 

Läs mer om våra skattedagar och boka dig här >> www.wolterskluwer.se/skattedagar

 

Några nöjda deltagare på förra säsongens skattedagar:

"Ni är så proffsiga och kunniga att en dag om skatt bara flyger iväg!" 
Cecilia Svensson, Svedab i Sveg AB

"Nyttig info om nyheter framförda av kunniga och väl förberedda kursledare."
Kenneth Nilsson, Calmar Ekonomiservice HB

"Innehållsrikt material och väldigt bra samspel mellan föreläsare. Lätta att lyssna på och att ta till sig informationen."
Jenny Eriksson, Konfjord AB, Uddevalla

"Väldigt nöjd med dagen. Föreläsarna får högsta betyg. Väldigt synkade och bra att lyssna på. Lagom långa pass, lagom långt om allt."
Hanna Kruse-Bråhn, Revideco AB, Göteborg

"Bra tempo under dagen med frågeställningar där man inte fastnade i fördjupningar. Samspelta föreläsare. Bilderna i PowerPointen föredömligt kortfattade (med bra hänvisningar till rättsfall och digitala dokumentationen)." 
Jakob Ekman, Tremissis AB, Lund