Insight | Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi

Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi
Mattias Segerbrand Saldo
Krönika

För att jag ska kunna hjälpa dig så måste du hjälpa mig

Publicerat: 
2020-12-03
Text: 
Mattias Segerbrand
Bild: 
Urban Jörén

”- Möjligheterna ramlar inte ner i ditt knä och leder dig in på rätt spår, möjligheterna måste du skapa själv.”

Dessa ord är från min mamma från mina tonår.

  • Tro inte att någon annan ska lösa dina problem, det ska du själv göra.
  • Vänta inte på chansen, ta den när du har den.
  • Inget händer ifall du inte gör något, allt händer då du verkligen gör något.
  • Tomma tunnor skramlar mest.
  • Säg JA, livet blir liksom roligare då.
  • Framförallt välj väg och tro på den, det är då du gör skillnad.
  • Tänk själv men skapa tillsammans.

Många ord och uttryck för att fatta hur livet skapas när man är i tonåren, gamla klyschor, men ändå ord som betyder något ifall du gör något av dom. Det är av detta som jag själv har skapat min väg, mitt liv. Många fel har jag gjort men även många rätt. Vägen eller egentligen vägarna som har varit många har gett mig ett intressant och jäkligt roligt liv. Att aldrig sitta still och verkligen våga göra det som jag vill göra, tror på eller bara har fått en idé kring.

Ta ett litet steg fram varje dag så kommer du att förändra ditt liv i massor. Prova!

Vågar vi ta detta steg fram idag, vågar vi få energi av andra människor?

Det är väldigt mycket så just idag hela världen tänker kring Covid19. Detta extremt läskiga virus som har förändrat världen i grunden. Förstört, skapat kaos/sorg, splittrat och förändrat. Detta virus som har skapat en våg av ”proffstyckare” ”kunniga siare” ”faktabaserade spåmänniskor” osv…
Ingen vet, men alla vet. Hur är det möjligt?

Vad händer imorgon:
Alla kommer att arbeta hemifrån, alla kontorsytor kommer att stå tomma, fastighetsbolagen kommer att gå i konkurs osv…
Spännande att lyssna på alla möjliga ”duktiga” människor.

Man vill ju alltid att människan ska tänka själv, våga ta stegen fram för att utvecklas, men ju mer jag tänker på detta så vet jag inte om alla är gjorda på detta sätt, vill ju tro att det vore så, men…

Därför…
…vill jag tro på människans kraft tillsammans. Detta är min starkaste drivkraft för att utveckla vår fantastiska jord. En jord bestående av grym natur, ett fantastiskt djur och växtliv, oändliga spännande platser, otroligt många och härliga kulturer, men framförallt en uppsjö av underbara och drivande människor. Alla dessa människor kommer att behöva varandra för att utveckla din och min framtida plats och möjlighet på denna jord.

Därför…
…vill jag tro att vi verkligheten behöver arbeta tillsammans fysiskt med varandra för att fortsätta vår oerhört intressanta och spännande resa tillsammans.

Att arbeta hemifrån ger oss frihet att nyttja vår tid till sig själv, familj och vänner bättre och det ska vi absolut göra, men vi måste träffas fysiskt för att verkligen göra skillnad i vår värld. Den dynamiken som skapas vid fysiska möten kommer aldrig ett teams/zoom möte klara, tyvärr. Jag älskar teams-/zoom-möten, dom är effektiva, snabba och resursstarka, men kan aldrig ge mig vad ett fysiskt möte ger mig, tyvärr.

Därför…
…vill jag tro att våra arbetsplatser är fortsatt starka även in i framtiden. Absolut att det sätter större krav på hur vi utformar våra arbetsplatser och att vi även ger frihet att också kunna arbeta hemifrån. För friheten att skapa sin värld är en vinnande faktor framöver. Ja, vi kommer inte att behöva all den ytan vi idag har för våra arbetsplatser då vi kommer att växla varifrån vi arbetar, men att vi behöver träffas gemensamt ofta för vår egen utveckling är fruktansvärt viktigt. Vi utvecklas tyvärr inte hemma på köksbordet, hade ju varit klart härligt, men tyvärr, det kommer inte att hända.

Jag behöver dig och du behöver mig, lev med det, och njut mer av varandra. Det blir jäkligt mycket roligare då. 

Mattias Segerbrand
Kreativ ledare
Saldo Redovisning