Insight | Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi

Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi
Kundcase

BoDa Redovisning jobbar mer effektivt med Capego

Publicerat: 
2017-11-05
Text: 
Karin Andréen Olsson
Bild: 
Michael Levin

På BoDa Redovisning i Göteborg funderar man inte på hur digital man vill bli. Total digitalisering är på sikt en självklarhet.
– I min drömvärld har vi bara program som helt och hållet hänger ihop i molnet, säger Markus Lindqvist, som tillsammans med Daniel Eremar äger och driver byrån.
   

BoDa huserar i anrika lokaler i hjärtat av Klippans kulturreservat vid Göta Älvs utlopp, i det hus där det gamla porterbryggeriet Carnegie hade sitt kontor. Här hittar man vid sidan av nybyggda bostäder även restaurang Sjömagasinet, hotell Waterfront och det populära vigselkapellet Sankta Birgitta.

Klippan må ha historiska anor – men BoDa är desto yngre. För bara ett år sedan, i oktober 2016, startade man på allvar och har sedan dess vuxit från en till sex anställda och har kontor även i Kungsbacka och Stockholm. 

BoDa Redovisning kollegor
– Vi försöker göra det här yrket lite mer rock’n’roll, säger Markus Lindqvist på BoDa Redovisning. Här tillsammans med kollegorna Daniel Eremar (till vänster) och Louise Dellsand.

Capego Bokslut var ett naturligt steg för BoDa, som använt programmet sedan i januari.
– Jag kom från en annan byrå och bokslutsprogrammet Kapell. Då blev det lätt. På BoDa används också Fortnox där all bokföring sparas i molnet, berättar Markus.
– Nu väntar vi på Capego Skatt. Vi kommer att hugga direkt! 


Det bästa med Capego Bokslut är översikten, tydligheten och enkelheten, menar Markus. Det är viktigt och minimerar risken för misstag. Nu har man till exempel bra översikt över alla konton när man styr en balansräkning.
– Nya medarbetare lär sig programmet i ett nafs och tycker det är lättarbetat. Jag lärde precis upp en av våra anställda. Det tog kanske en timme, sedan kunde hon sitta själv och jobba vidare. Det är så tydligt vad som är nästa steg i arbetsflödet.
– Det är också enkelt när vi ska visa våra kunder. De förstår direkt vad de ser på skärmen, säger Markus.
– Större kunder har till och med börjat använda Capego och hyr en licens via oss. Det är guld värt för dem att de kan se samma saker som vi, fast vi sitter på olika ställen.


En annan fördel Markus Lindqvist ser med Capego är att det är molnbaserat. Att programmet säkerhetskopieras och uppdaterar automatiskt i de olika regelverken sparar både tid och sinnesfrid.
Hans egen favoritfunktion är att man kan se hela årsredovisningen och redigera i den direkt. På önskelistan står några funktioner han ännu saknar – som exempelvis att manuellt kunna lägga till fler år i flerårsöversikten och en behörighet för kunder som ger dem rätt att gå in och titta men inte ändra, till ett något reducerat pris. 
– Capego är ju ett ungt program, konstaterar han, med småskavanker som förhoppningsvis kommer att rättas till. Det är viktigt att det utvecklas i takt med att yrket förändras till det mer digitala. 

BoDa Redovisning kollage

Att även BoDa är ungt med en personlig, chosefri kultur och högt i tak är ett framgångsrecept, menar Markus. Flera av BoDas kunder är stora företag, men många andra är mindre, nystartade bolag. För dem är det viktigt att kunna lyfta luren, bolla en fråga och snabbt få råd.
– Som kund ska man inte behöva känna sig ifrågasatt, säger Markus. Det ska vara prestigelöst, roligt och lätt att kontakta oss. Kunden ska känna att vi är deras kollegor. 
– Vi försöker göra det här yrket lite mer rock’n’roll!

Markus Lindqvist om…

… Capego Bokslut:

”Capego Bokslut är tydligt och överskådligt med de primära funktionerna ’längst fram’. Det är lätt att lära sig och även våra kunder förstår direkt när vi visar dem något i Capego.”

”Att det är molnbaserat är både praktiskt och tryggt. Nu görs alla uppdateringar av regelverk etc automatiskt.”