Insight | Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi

Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi
Anna Bellman moderator Move On
Hallå där

Hallå där Anna Bellman, moderator på Move On

Publicerat: 
2019-11-04
Text: 
Malena Eklund

På årets mest spännande byråevent Move On 2019 kommer besökare att få träffa branschkollegor och lyssna till spännande talare. Moderator för dagen är Anna Bellman som är en av Sveriges mest anlitade moderatorer. Anna Bellman har tidigare arbetat som journalist samt marknads- och kommunikationschef. 

Vad kommer vi besökare få uppleva på Move On 2019?

- Under dagen kommer vi bland annat få veta mer om Wolters Kluwer och Fortnox samarbete. Dessutom kommer vi kunna hitta inspiration till att få reda på hur just jag kan lyckas med min kommunikation i min vardag, hur jag kan nå fram till andra. Den fantastiske Colin Moon är extern föreläsare på eventet, han är expert på kommunikation och kommer att ge oss insikter kring bland annat interkulturell kommunikation och affärskommunikation på ett riktigt underhållande sätt. 

Vad är Move On?

Move On är ett gemensamt byråevent med Wolters Kluwer och Fortnox som anordnas för tredje året i rad. Eventet riktar sig till revisions- och redovisningsbranschen för att bland annat inspirera och informera. Det är även ett tillfälle för nätverkande med kollegor i branschen. 

Årets event inriktar sig till viss del på kommunikation, är det något som vi behöver fokusera mer på? 

- Alltid. Så mycket handlar om kommunikation, att förstå och att lyckas övertyga andra. Både i sin vardag men också när vi talar inför många från en scen. Många blir nervösa när de ska presentera inför andra. Ofta helt i onödan, för det går att hantera. 

Du föreläser och talartränar i presentationsteknik och har skrivit boken “Släpp retoriken: fokusera på publiken”, vad handlar den om och vem är den skriven för?

- Den handlar om presentationsteknik, där finns tips på vad man ska tänka på och hur man kan förbereda sig när man ska tala inför andra. Retorik kan lätt ge fel fokus då vi mer fokuserar på oss själva som talare istället för på de vi vill nå. Om vi tänker på att vi ska visa upp något och att vi inte ska glömma något eller göra bort oss på något sätt så leder det till att det blir jobbigt att stå på scenen. Istället bör vi fokusera på publiken och att vår presentation ska ge något till de som är där. Det här sättet att förhålla sig på hjälper många att få en helt annan inställning till sitt egna genomförande, istället för att känna obehag så tycker de att det är riktigt roligt. Boken är till för alla som ska stå på scen, hålla tal eller en presentation, vilket berör en väldigt bred målgrupp. Både de som bara håller presentationer ibland och de som är vana talare får med sig sådant som de inte tänkt på förut. 

Vad kommer deltagarna ta med sig från Move On? 

- Alla som strävar mot att komma vidare i sin utveckling, som vill få mer kunskap och inspiration kring hur man på olika sätt kommunicerar för att nå fram till både kollegor och kunder kan dra nytta av detta innehållsrika event. 
- Namnet Move On är ett väldigt passande namn. Vad är det som gör att vi utvecklas och tar oss framåt? Jo, att vi kan kommunicera med andra. Det är inte alltid vi kommer ihåg särskilt mycket från en konferens men om det är något vi vill uppnå med denna dag, är det just att vi ska ta med oss något som gör att vi alla kan ta oss vidare på något sätt och få med oss riktigt användbara insikter, avslutar Anna Bellman.