Insight | Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi

Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi
Hallå där

Per Lundberg

Publicerat: 
2017-09-18

...Per Lundberg, ny utvecklingschef på Wolters Kluwer sedan i april, som jobbat med  utveckling inom den digitala världen i 25 år:

Vad går ditt jobb som utvecklingschef ut på?

– Det viktigaste är att säkerställa att vi levererar det marknaden behöver. Se mig som chef i ”mjukvarufabriken”. Jag arbetar inte med själva programvaran, men jag ska se till att vi utvecklar och levererar rätt produkter.

Per Lundberg, med agil utveckling som specialitet, är ny utvecklingschef på Wolters Kluwer.

Vi har hört att du är en hejare på ”agil utveckling”. Vad menas med det?

– Att utveckla främst digitala produkter steg för steg med täta avstämningar mot målet. Man vet vilket behov lösningen ska uppfylla – men vägen dit får ge sig efter hand. Om man jobbar på i en förutbestämd riktning är risken stor att man står där två år senare med en lösning som är helt förlegad.

– Utmaningen för oss är att göra detta samtidigt som vi levererar hög kvalitet. Vi kan inte testa, lägga till och ändra funktioner längs vägen. Våra kunder måste kunna lita på att allt blir rätt hela tiden.

Någon ny insikt du fått under din första tid på Wolters Kluwer?

– Ja, att det finns människor med ett sådant brinnande engagemang för skattefrågor! Under ett möte hörde jag ”skatt” och ”passion” i samma mening. Det är helt fantastiskt!