Insight | Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi

Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi
Hallå där

Magnus Larsson bryter ny mark inom FAR

Publicerat: 
2017-09-10

Magnus Larsson är en händig man med hög energi. Som ny ordförande i branschorganisationen FAR kommer detta väl till pass. Nya vägar ska mejslas fram för revisorer och skatterådgivare i en bransch där mycket är på gång.

Första ordförande i FAR som inte är revisor i grunden utan skatterådgivare. Hur ser du på det?
”Jag tror att det både är en för- och en nackdel. Fördelen är att jag kan komma med lite nytt ljus, då jag har en annan bakgrund och erfarenhet. Nackdelen är att jag i många av de tekniska
frågorna inte har arbetat med dem på samma sätt som en revisor har.”

Vad var det som lockade att tacka ja till ordförandeposten?
”Till att börja med var det en stor ära att bli tillfrågad som skatterådgivare. Med mina sex år i styrelsen har jag engagerat mig mycket och blivit insatt i branschfrågorna så det kändes som ett
ganska naturligt steg. Men visst lockade det att bli den första icke revisorn som ordförande, det ska jag inte sticka under stol med.”

Vad är prio ett för dig som ny ordförande i FAR?
”Att fortsätta stärka branschens förtroende och utveckla rollen för den auktoriserade skatterådgivaren.”

Vad kommer bli den största utmaningen för dig tror du?
”Att prioritera rätt, det finns mycket att göra. Men framförallt få fram potentialen och styrkorna i vår stora organisation. Vi är 6 000 medlemmar med allt från stora till små företagare inom
många områden, detta är en styrka om man organiserar sig rätt.”

Hur ser du på framtiden för branschen och digitalisering som sker nu?
”Det är en stor utmaning för branschen. Allt som har fasta rutiner går att digitalisera. Det kan man se både som ett hot och som en möjlighet. Här har FAR en stor uppgift i att informera, bevaka och uppmuntra till en digitalisering och visa på de goda exemplen.”

Vilka är dina starka sidor?
”Det är svårt för mig att svara på, det borde någon annan göra – men jag har hög energi, gott humör och väldigt rakt på sak.”

Som göteborgare – hur är det att leva i exil i Stockholm?
”Man får vara vaksam med skämt och ordvitsar, det är inte alla som uppskattar det i Stockholm. Annars gillar jag det. Man får det bästa av två världar.”

Vilket uttryck använder du för mycket?
”Det finns nog inget som jag säger upprepade gånger men när jag blir engagerad och exalterad så är det lätt hänt att jag använder svordomar.”

Vad ville du bli när du var liten?
”Jag var ett väldigt spontant och optimistiskt barn. När det var hockey-VM ville jag bli hockeyspelare, när jag såg Bombi Bitt ville jag bli skådespelare. Men på senare år var det juridik som
lockade.”

10 Har du någon dold talang?
”Jag är ganska händig faktiskt. Jag bygger båthus och bryggor och har till och med byggt en tvättstuga.”