Insight | Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi

Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi
Alma Lindell Wolters Kluwer
Supporten svarar

Almas bästa tips för ett effektivt arbete

Publicerat: 
2020-09-10
Text: 
Ulrika Avedal Åberg

Möt Alma Lindell som har jobbat i vår support sedan februari 2019. Hon är en tjej som gillar djur. Som äldsta syskon av fyra växte hon upp i ett blått hus med hönor på bakgården, så djur har alltid varit en naturlig del av hennes liv.  Hon gillar också att resa och har bland annat rest runt i Nya Zealand med campingbil.

Hur har Covid-19 påverkat supporten?

Det har varit ett annorlunda år i supporten sedan Covid-19 slog till i våras. Många jobbar hemifrån, inklusive vi i supporten. Det har varit en stor omställning som har gått förvånansvärt bra. Det är klart att det blir lite svårare att pratas vid kollegor emellan, men det har vi löst på ett bra sätt i vårt supportsystem och genom att chatta med varandra.

Annars har det inte märkts av så mycket i supporten mer än att vi har fått fler frågor av lite mer enklare karaktär då många kunder också sitter hemma och inte kan fråga sina kollegor som de brukar. Inledningsvis var det också en del frågor av teknisk karaktär som till exempel installationsfrågor, men det har lugnat sig. Det blev ju också en del regeländringar som gjorde att vi släppte en ny version av Skatt, vilket också orsakade en del frågor såklart.

Vilka är dina bästa supporttips? 

Jag gillar att jobba nära kunderna och strävar efter att de ska ha bästa möjliga förutsättningar att göra ett bra jobb. Därför skulle jag vilja ge följande råd:  

  • Manualerna på vår hemsida besvarar väldigt många frågor, så mitt första tips är att söka i dem! På supportsidorna finns även Vanliga frågor som kan vara till stor hjälp.
  • Ett generellt bra tips är att alltid se till att ha senaste versionen av sin programvara.
  • Prenumerera på nyhetsbreven vid ny version – och läs dem också! Här finns värdefull information om nya och uppdaterade funktioner som kan underlätta arbetet.

Jag vill också skicka med ett par tips till dig som gör bokslut:

  • Att ofta använda bokslutskontrollen, som finns i Bokslut och i Capego, då den säkerställer att arbetet är korrekt och uppdaterat.
  • Att du innan du påbörjar dina bokslut, dubbelkollar så att du har utgått ifrån korrekt period och har hämtat de senaste nyheterna till mallen. Det säkerställer att du jobbar med aktuella regler och mallar.

Välkommen att besöka wolterskluwer.se/support >>