Insight | Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi

Webbmagasin för dig inom skatt och ekonomi
Checklista att gå från Kapell till Capego
Experten svarar

Checklista för att gå från Kapell till Capego

Publicerat: 
2018-11-30
Text: 
Susanne Berggren, Auktoriserad redovisningskonsult på Aspia AB i Göteborg
Susanne Berggren Aspia

Vilka är fördelarna med att byta från Kapell till Capego? Vi frågar Susanne Berggren, redovisningskonsult på Aspia, som sedan över två år tillbaka jobbar i Capego och är mycket nöjd med programmet. ”Den stora fördelen är att det går att ha hela bokslutet i programmet – även externa bilagor” säger Susanne.

Genom ett helt digitalt arbetssätt sparas både tid och miljö då den fysiska bokslutspärmen kan skrotas. Mindre att släpa på för både kunder och redovisningskonsulter och bättre tillgänglighet för alla.

Susanne tipsar om att det finns väldigt bra filmer om Capego som nyanställda på Aspia tittar på för att lära sig programmet och som även finns tillgängliga för alla på Wolters Kluwers supportsidor.

Här är Susannes checklista för att komma igång med Capego:

  1. Börja med att skaffa Capego. Välj den version som passar dig.
  2. Se på filmer om att komma igång med Capego och specifikt om övergång från Kapell. Se film här >>
  3. Importera värden från Kapell
  4. Anpassa bilagorna så har du förberett dem
  5. Slutligen importerar du ny SIE-fil och kör bokslutskontroller i Capego

Susanne uppmanar nu de kunder hon jobbar med att ta tag i övergången från Kapell till Capego och bland de som tagit steget har det fungerat bra för samtliga. Eftersom Capego har ett mer modernt och lättarbetat gränssnitt blir det också enklare för eventuellt nya personer på företaget att jobba i programmet i de fall det behövs förstärkning i bokslutsarbetet.

Läs mer om Capego här och ladda ner gratis demo>>>

Om Susanne Berggren och Aspia

Susanne Berggren

Auktoriserad redovisningskonsult, Senior Manager och Gruppchef på Aspia AB i Göteborg och har många års erfarenhet av redovisning och revision.

Jobbar med att upprätta bokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer för våra kunder samt hjälper företagare att hitta digitala och effektiva redovisningslösningar.

Har tillsammans med många av mina kollegor även erfarenhet av att jobba i Kapell och har varit med om att konvertera alla våra uppdrag från Kapell till Capego så vi är gärna med och stöttar bolag som behöver hjälp vid en övergång.

 

Aspia AB

1 450 medarbetare på ett 70-tal kontor i landet.

Aspia tillhandahåller digitala och effektiva verktyg och tjänster för redovisning och lön. Vi erbjuder även rådgivning samt har ekonomiassistenter, controllers och CFO tillgängliga för insourcinguppdrag.